Key(1):
(A)本文主要講述了洪水肆虐全世界,給人類敲響了警鐘。人類對大自然的破壞使人類越來越頻繁地遭到大自然的報(bào)復(fù)……1.B 細(xì)節(jié)判斷題。 根據(jù)第二段中的“Floods may result in lower death tolls(傷亡人數(shù)) than earthquakes, wars or tsunamis”可知,相比其他自然災(zāi)害, 洪水造成的死亡率較低。 2.C 細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)上下文可知,這句話實(shí)際上是說洪水在世界各地都在發(fā)生著,因此C項(xiàng)最佳。 3.D 細(xì)節(jié)判斷題。結(jié)合第九段中的“With floods, the first thing to learn is that you cant stop them,”“You have to have a society that learns to live with them.”可知,對于洪水我們沒有辦法阻止它,只能學(xué)會(huì)和它共處。4.A 推理判斷題。結(jié)合第五段內(nèi)容“Experts say the worldwide floods are probably linked”可知,A項(xiàng)符合題意。5.B 標(biāo)題歸納題。本文主要介紹了在世界各地的洪水給人類敲響了警鐘:由于人類活動(dòng)等一系列因素造成的氣候變化導(dǎo)致洪水泛濫。因此,人類仍需吸取很多教訓(xùn)。A項(xiàng)反映的是氣候使得健康不可預(yù)測,與題意無關(guān);C項(xiàng)表示世界文明都誕生在大河邊,文中雖然提到了這一點(diǎn),但不足以構(gòu)成主題;D項(xiàng)表示未來我們將遭受更多的洪水,文中并未提及。(B)本文主要講述了科學(xué)家們發(fā)現(xiàn):太陽不斷變化的能量水平并不是造成全球變暖的真正原因。而實(shí)際上太陽的能量的變化在過去的20年里,對地球有著冷卻的作用。1.B 細(xì)節(jié)理解題。結(jié)合第一段的“…solar variations over the past 20 years should have had a cooling effect”可知,太陽的能量的變化對地球有著冷卻的作用。 2.A 細(xì)節(jié)判斷題。從第二段的“Their findings add to a growing bodyof evidence that human activity, not natural causes, lies behind rising average world temperatures…”可知,造成地球氣溫上升的原因是人類的活動(dòng)而不是太陽的能量的變化。3.C 細(xì)節(jié)理解題。 根據(jù)第六段的“…which affects the amount of heat the sun emits but does not impact the earths surface air temperature,”可知,它可以影響太陽釋放的熱量。4.D 推理判斷題。 從倒數(shù)第二段的“At present there is a small minority which is seeking to deliberately confuse the public on the cause of climate change”可確定正確答案。 5.A 標(biāo)題歸納題。本文主要介紹了是太陽并不是地球變暖的原因,不需要為此承擔(dān)責(zé)任。B項(xiàng)表示的是人類對全球變暖除了忍受之外沒有其他辦法,與本文的主題無關(guān);C項(xiàng)表示全球變暖成為人類頭疼的問題,雖然文中提到,但不是主題;D項(xiàng)表示全球變暖是一個(gè)不可避免的趨勢,文中沒有提及。
Key(2):
(A)文章主要講述了一工廠主在國外的一家超市被女售貨員的熱情和工作態(tài)度所感染,回國后他也以相同的態(tài)度和熱情對待自己的員工。 1.C。 從前面的“…a lady gave a warm smile”可知這個(gè)售貨員沖他熱情地微笑, 他當(dāng)然感到高興(happy)。 2.A。由于售貨員的微笑歡迎讓他感到高興,讓他難忘她的微笑,所以他一直“注意 (watching)” 她。 3.B。根據(jù)上下文可知她對所有顧客都面帶“同樣的(same)”微笑。4.D。 步入(walked)超市的所有顧客。5.C。根據(jù)后文的“…if she was ever fed up with doing the same __6__ again and again”可知是“想知道 (wondering)”這位女售貨員是否對做相同的事情感到厭倦。6.C。參考解析5。7.A。her指上文的lady。 8.B。由上文的“fed up with”可知,此處選tired更符合文意。9.C。根據(jù)下文的“The lady smiled again”可知她是“笑(smiled)”著說。10.D。由“No, sir. I have worked here for the last 10 years”可知她“喜歡 (like)”這個(gè)工作。 11.D。此處表示聽了售貨員的回答有點(diǎn)“驚訝 (surprised)”。12.A。參考解析10。13.C。本段最后一句“You are serving…”可知這個(gè)售貨員認(rèn)為自己在為國家“服務(wù)(serving)”。14.A。此處表示他認(rèn)為售貨員的回答“有趣 (interesting)”。15.B。參考解析13。16.D。從后面的“…they spend foreign currency”可知到超市里來的大多是“外賓 (foreigners)”。 17.A。由本句的“…our country has a lot of money”可知這個(gè)國家會(huì)變得“越來越富有(richer)”。18.D。像你一樣因我們的微笑服務(wù)而感到高興的人會(huì)更經(jīng)常(more often)來我國參觀而把錢花在我們國家。 19.B。這位工廠主對這個(gè)售貨員的工作態(tài)度很贊賞,“感謝 (thanked)”她的服務(wù)和回答,所以選B。 20.C。結(jié)合上文的“Amazed at her attitude…”可知這位工廠主對那個(gè)售貨員的工作態(tài)度很贊賞,所以回去后也以相同的工作態(tài)度來“對待(toward)”自己的員工。(B) 本文作者回憶了自己的祖父母及他們對自己的影響。1.C。根據(jù)句中的“when they were very young”,結(jié)合后面的結(jié)婚,說明此處是他們相遇(met)。 2.B。根據(jù)下文中夫妻兩人對外孫女的撫養(yǎng)可知這里指養(yǎng)家。3.C。結(jié)合本句的“l(fā)eaving behind a seven-month-old child”可以推知女兒在事故中死掉了(killed)。 4.D。從后文的外孫女被帶走可知此處指失去她。5.C。down在這里作形容詞,表示“沮喪的”。6.B。be no longer allowed tosee…意為“不被允許看……”,其他選項(xiàng)與文意不符。 7.C。此處指上文中提到的“Their only daughter”,所以這里是他們的女兒(daughter)。 8.A。根據(jù)“But they both kept their strength”可以推知這里的意思是“……你總是 (always) 能夠聽到……”。 9.D。此句指外祖父外祖母沒能看到外孫女在這一階段的成長歷程。 10.B。從前文的“kept their strength”可知此處應(yīng)是stayed strong。 11.D。根據(jù)句中的“The granddaughter grew wings”可知外孫女長大了,決定 (decided) 靠她自己飛走。 12.C。此處選life指和爺爺奶奶一起繼續(xù)生活 (life)。其他選項(xiàng)與文意不符。 13.A。younger years指的是外孫女被她父親帶走的那些年。 14.B。與后面的became a mother相銜接。15.D。聯(lián)系下文中的“Now Grandpa has gone to a better __18__ and is with his daughter.”可知爺爺去世了,這里指爺爺生命的最后 (last) 兩周。16.A。根據(jù)上下文的意思可知這里存在轉(zhuǎn)折關(guān)系。該句意思是:我錯(cuò)過了你生命中的好多日子,但是最終你還是回來了。 17.A。聯(lián)系上文中的“they watched her get married and become a mother”可以得出答案。18.D。根據(jù)本句的“and is with his daughter”可知“爺爺?shù)搅烁玫牡胤?place),還能夠和他的女兒在一起”。 19.B。祖父母對待生活的態(tài)度影響了我,我開始用另一種不同的(different)方式看待生活。 20.C。hand意為“傳遞”,這里指傳遞給作者的東西。其他選項(xiàng)的意思與文意不符。
Key(3):
Ⅰ.1.C 2.A 3.C 4.B 5.A 6.D 7.B 8.B 9.A 10.C 11.A 12.A 13.C 14.A 15.C
Ⅱ.1.were watched over 2.on the other hand 3.as simply as 4.to see our teacher off 5.consider it a great honour 6.the same way 7.Instead of going fishing 8.protect his eyes from the sun 9.With the help of 10.could he handle
Ⅲ.1.A 2.D 3.B 4.C 5.D 6.B 7.B 8.C 9.D 10.A 11.B 12.A 13.C 14.D 15.A 16.C 17.D 18.A 19.B 20.C
Ⅳ.(A)1.C 2.B 3.B 4.A 5.A (B)6.C 7.B 8.C 9.D 10.D (C)11.D 12.D 13.C 14.B 15.C (D)16.D 17.D 18.C 19.B 20.C
Ⅴ.1.excitement 2.paddle 3.stream 4.transportation 5.nature
Ⅵ.One possible version:
Notice
April 24
The students of Senior Grade One will go out for a visit on April 25. Well first go to the museum to see an exhibition of Man and Nature. When youre in the exhibition hall you should keep silent and make careful notes because were going to have a discussion after we come back. After that we plan to visit the botanical garden on the Quanshan Hill and have a picnic on the top of it. So please bring lunch and some drinking water with you.
Our school bus will leave at 7:20. Please gather at our school gate at 7:00 a.m.
Those who want to take part in the activity should sign up for it at the Students Union before Thursday.
The Students Union
Key(4):
Ⅰ.1.C 2.C 3.D 4.A 5.D 6.C 7.B 8.B 9.D 10.B 11.B 12.D 13.A 14.D 15.A
Ⅱ.1.that I have ever seen 2.Before he could move 3.a look of fright4.whose leg was broken 5.fighting for 6.were on strike 7.not allowed to touch 8.will come to rescue 9.makes no difference 10.drag herself on
Ⅲ.1.D 2.A 3.D 4.D 5.A 6.C 7.D 8.C 9.A 10.A 11.C 12.C 13.C 14.C 15.B 16.C 17.C 18.D 19.C 20.C
Ⅳ.(A)1.C 2.B 3.D 4.D 5.A (B)6.D 7.B 8.A 9.B 10.B (C)11.C 12.B 13.A 14.B 15.D (D)16.C 17.C 18.B 19.C 20.D
Ⅴ.1..disasters 2.deadline 3.unforgettable 4.temple 5.naughty
Ⅵ.One possible version:
The Hit-and-Runner
One morning I was going to work by bike. As I rode along the road, a car was running at a high speed towards me. I was so frightened that I forgot to turn to right. The car knocked me down and I was badly hurt. As soon as the driver learned what had happened, he drove his car away as fast as possible. Several days later, the hit-and-runner was caught by the police, because a woman found the number of the car and telephoned the police.
Key(5):
Ⅰ.1.D 2.A 3.B 4.D 5.A 6.A 7.A 8.C 9.A 10.C 11.B 12.B 13.B 14.D 15.A
Ⅱ.1.B 2.A 3.A 4.C 5.D 6.A 7.D 8.B 9.B 10.A 11.A 12.C 13.D 14.B 15.A 16.D 17.B 18.A 19.A 20.D
Ⅲ.(A)1.B 2.A 3.D (B)4.D 5.A 6.B 7.D (C)8.A 9.D 10.B 11.D (D)12.C 13.A 14.B 15.A
Ⅳ.1.card后加to 2.classmate→classmates 3.√ 4.help→helped5.difficulty→difficult 6.getting→get7.for→to 8.and→but 9.在subjects后加which或that 10.去掉the
Ⅴ.One possible version:
Ah, yes. I think I can tell you how to get there. Beijing Hotel is not far from here. You can take Bus No. 1 or 57 to go there. Go through the underpass, and the bus-stop is on the other side of this street. You will get off at the next stop, and then walk across the street. When you are in the side-walk, walk westward. About five minutes later, you will see McDonalds on your right. Go across the street in front of you, you will get to Beijing Hotel, a white tall building. Or you can just walk there along this road if you dont take any bus. It will take you about fifteen minutes to arrive there.