• 
    

    
    

      99热精品在线国产_美女午夜性视频免费_国产精品国产高清国产av_av欧美777_自拍偷自拍亚洲精品老妇_亚洲熟女精品中文字幕_www日本黄色视频网_国产精品野战在线观看

      ?

      高三模擬試

      2013-04-11 08:40:28
      閱讀與作文(英語高中版) 2013年3期
      關(guān)鍵詞:首字母主旨小題

      第一部分 聽力(共兩節(jié),滿分20分)(略)

      第二部分 英語知識運用(共兩節(jié), 滿分35分)

      第一節(jié) 單項填空(共15小題;每小題1分,滿分15分)

      21.The real name system in which __________ train tickets will be sold based on real names is aimed at fighting ticket scalping, which has long been __________ headache for Chinese travelers.

      A.不填;不填 B. the;a C. the;不填 D. 不填;a

      22.His __________ to become a pilot was held back by his poor eyesight.

      A. destination B. inspiration C. ambition D. promotion

      23.—How did your final examination go?

      —I couldnt feel any __________ about it!And my parents have been proud of me, too.

      A. worse B. best C. better D. worst

      24.This young man is very clever; he may be __________ Edison.

      A. the one B. the other C. another D. one

      25.Your understanding on the theory is __________ satisfactory. You must read more after class.

      A. far from B. up to C. along with D. free of

      26.—I wonder how much you charge for your services.

      —The first two are free __________ the third costs [WTHZ]$[WTBZ]30.

      A. while B. until C. when D. before

      27.One primary goal of UNESCO is to __________ modern knowledge societies in which all people can participate in information and knowledge.

      A. make up B. polish up C. build up D. take up

      28.—I wonder if you could go to the movie with me.

      —Oh, just leave me alone. I __________ a composition all the morning and havent finished yet.

      A. write B. was writing

      C. have written D. have been writing

      29.They __________ the computer problem, which in turn helped us get back online.

      A. have solved B. had solved

      C. solve D. solved

      30.Not having worked out the problem, __________ leave the office.

      A. so he was not allowed to

      B. and he didnt want to

      C. the teacher couldnt make him

      D. he couldnt free himself to

      31.—Be careful! Dont forget you are on a ladder.

      —But you are holding it for me, nothing __________.

      A. worry about B. to worry about

      C. is worried about D. worrying about

      32.Were still at the airport. If it werent for the delayed flight, we __________ the concert right now.

      A. can be enjoying B. must have enjoyed

      C. would be enjoying D. should have enjoyed

      33.The Gate of Fortune, from __________ top tourists can enjoy a wonderful sea view, will attract lots of people.

      A. which B. whose

      C. where D. it

      34.—Why are you staring at me?

      —You look stupid! The way you wear is __________ annoys me most.

      A. which B. where

      C. how D. what

      35.Nobody would stand out admitting the fact, for some reason, __________ they lost the game.

      A. that B. which

      C. for which D. why

      第二節(jié) 完形填空 (共20小題;每小題1分,滿分20分)

      請認真閱讀下面短文,從短文后各題所給的A、B、C、D四個選項中,選出最佳選項。

      The great whales are among the most fascinating creatures that have ever lived on earth, and one of them, the blue whale, is the largest. People in ancient times thought of whales___36___fearsome monsters of the ocean depths. ___37___to hunt a whale, when one occasionally swam toward shore, ___38___high adventure. People found the adventure was___39___too, for the oil and meat from one whale alone could heat and feed a village for a whole winter.

      Whales___40___huge fish. They were ___41___to by the ancient people as “great fish”, and any whale beached along the coasts of England was___42___ “the Kings fish” because it automatically belonged to the Crown. But whales are not fish. They are warm blooded, ___43___mammals___44___from a thinly haired, four footed creature that lived on dry land.

      About 60,000,000 years ago the whales ancestors ___45___ the sea by stages and ___46___ developed a streamlined ___47___ and other characteristics ___48___ enabled them ___49___ survive in their new environment. They became marine mammals, ___50___, though they live ___51___ in the water, function and behave in many ways that are usually ___52___ with land animals. For example, whales bear live offspring, ___53___ their young, and breathe through lungs. Because they are lung breathers, they must surface at ___54___ intervals to take ___55___ air, and, like land mammals, they can drown.

      36.A. are B. as C. for D. like

      37.A. So B. Because C. How D. When

      38.A. is B. being C. was D. was being

      39.A. awarding B. interesting C. rewarding D. tiring

      40.A. like B. similar C. equal D. resemble

      41.A. referred B. regarded C. looked up D. thought

      42.A. engaged to B. located in C. designed for D. offered as

      43.A. flesh eating B. air breathing C. short footed D. two tailed

      44.A. declining B. coming C. evolving D. disappearing

      45.A. took to B. took out C. took up D. took on

      46.A. occasionally B. accidentally C. gradually D. suddenly

      47.A. line B. shape C. block D. class

      48.A. that B. where C. who D. as

      49.A. for B. and C. in D. to

      50.A. that B. who C. whose D. when

      51.A. entirely B. partly C. additionally D. deliberately

      52.A. communicated B. associated C. combined D. related

      53.A. nursing B. or nurse C. nurse D. to nurse

      54.A. special B. particular C. general D. regular

      55.A. through B. out C. in D. on

      第三部分 閱讀理解(共15小題;每小題2分,滿分30分)

      請認真閱讀下列短文,從短文后各題所給的A、B、C、D四個選項中,選出最佳選項。

      (A)

      It was New Years Night. An aged man was standing at a window. He raised his mournful eyes towards the deep blue sky, where the stars were floating like white lilies on the surface of a clear calm lake. He had already passed sixty and brought from his journey nothing but errors and regrets. Now his health was poor, his mind vacant and his heart sorrowful.

      The days of his youth appeared like dreams before him, and he recalled the serious moment when his father placed him at the entrance of the two roads—one leading to a peaceful, sunny place, covered with flowers, fruits and filled with soft, sweet songs; the other leading to a deep, dark cave, which was endless, where poison flowed instead of water and devils and poisonous snakes hissed and crawled.

      He saw the lights flowing away in the darkness. These were the days of his wasted life. He saw a star fall from the sky and disappeared, and this was the symbol of himself. His regret like a sharp arrow struck deeply into his heart. Then he remembered his friends in his childhood. But they had made their way to success and were now honoured and happy on this night.

      The high church clock struck and the sound made him remember his parents early love for him. They had taught him and prayed for his good. But he chose the wrong way. With shame and grief he dared no longer look towards that heaven. His darkened eyes were full of tears, and with a despairing effort, he burst out a cry: “Come back, my early days!”

      His youth did return, for all this was only a dream which he had on New Years Night. He was still young though his faults were real. He had not yet entered the deep, dark cave, and he was still free to walk on the road which leads to the peaceful and sunny land.

      Those who still wander on the entrance of life, hesitating to choose the bright road, remember that when years are passed and your feet stumble[絆倒] on the dark mountains, you will cry bitterly, but in vain: “Oh youth, return! Oh give me back my early days!”

      56.We can learn from the passage that __________.

      A. the man returned from a long journey and regretted what he had done

      B.the man didnt enter the deep, dark cave when he was young

      C. the man was deserted by his parents when he was only a child

      D. the man found it no use crying over the wrong past

      57.Why does the author set his story on New Years Night?

      A. He wants to tell people its time to recall the past.

      B. He suggests the aged man will have a bright future.

      C. He tries to stress the mans sad feeling.

      D. He expects people to share the mans sad feeling.

      58.The aged man in the passage on New Years Night can be described as __________.

      A. sorrowful, fearful and regretful B. hopeful, sorrowful and peaceful

      C. regretful, painful and disappointed D. disappointed, regretful and hopeful

      59.The author writes the passage mainly to __________.

      A. encourage young people to take the right road

      B. help the old man to pick up his confidence

      C. describe the old mans unsuccessful experience

      D. show his sympathy for the aged man

      (B)

      Washington—Almost half of todays US ceremonies are “encore weddings,” in which one or both members of the happy couple have been married before. Many other weddings unite people from different cultures with different ideas about gifts, all of which means more research for anyone who used to give pans and toaster ovens.

      “The symbolism of wedding gifts has changed,” says etiquette consultant Peggy Post. “In the past, gifts helped set up a couples home. Now its important that a wedding gift be something a couple can enjoy.”

      Todays bride often is a woman in her 30s who already has a well equipped home and kitchen. She and her groom, who already have such traditional gifts as china, crystal and silver, may prefer camping equipment. Or hope for contributions toward a giant flat screen TV or their dream honeymoon in Venice. Their Internet registry site might suggest guests book a gondola[威尼斯游船] ride, or a dinner for two overlooking the Grand Canal.

      “Often a couple will use the wedding as an opportunity to upgrade what they already have, including their reputations and their living standards, ” says Carley Roney of theknot.com Internet wedding service. “So you can give them an antique fork, or something else extravagant[奢侈的] they really like.” And theyd always be happy to take a check.

      60.Traditional wedding gifts are the following EXCEPT __________.

      A. china

      B. toaster ovens

      C. ski sticks

      D. frying pans

      61.Todays brides and grooms often take advantage of their weddings to __________.

      A. get favorite antique forks

      B. raise their reputations and living standards

      C. invite guests as many as possible from different cultures

      D. improve their free tours abroad

      62.What can we learn about weddings from the passage?

      A. An encore wedding means the new couple are both remarried.

      B. Almost half of todays Americans hold encore weddings.

      C. Todays new couples are as rich as those in the past.

      D. Modern wedding gifts might be checks.

      (C)

      Once upon a time societies were organized around religion, farming, trade or industry. In many parts of the world today this is still true, but something else is becoming more important—the exchange of information, and the technology that we use to do this.

      Twenty four hour news, e-commerce, mobile phones, global positioning systems… all these are making the world smaller and faster.

      The growth in telecommunications is giving more people access to democratic ideas, to human rights, to the science that will help their country to develop or to the medical knowledge that can fight disease. It is starting a global village, which people only dreamed of a generation ago. But how can everybody in the world share the recent technological advances? Millions of people cannot read these words because they dont have access to a computer. They dont even have a telephone. For most people on this planet, information is not a priority.

      The contrast between countries that have information technology and those that dont is called the “digital divide”.

      The United Nations is trying to make the information society a reality for more of the developing world. It wants to see rich countries transfer new technology and knowledge to poorer nations. Ten years from now, the plan is that everybody in the world will have a radio or television and that 50 percent of the worlds population will have access to the Internet from schools and universities, health centers and hospitals, libraries and museums.

      Just a dream? Certainly there are some doubts. Does only good come with freedom of information? Doesnt more technology mean fewer jobs? And how can the exchange of information keep local cultures alive if most of that information is only in one language?

      It is much easier to get people connected to broadband in Europe than in South America. However, developing countries and regions often leapfrog[越級跳過] the process that richer nations went through, and avoid their mistakes. For instance, Brazil collects most of its taxes online these days. And Taiwan and Hong Kong have better access to information and communication technology than Britain.

      63.What does the underlined word “It” in Paragraph 3 refer to?

      A. The science that will help their country develop.

      B. The medical knowledge that can fight disease.

      C. The growth in telecommunication.

      D. Giving more people access to democratic ideas, to human rights.

      64.According to the passage, the UN intends for the developed countries to __________.

      A. transfer digital information to poorer nations

      B. get more people connected to broadband

      C. give more money and technology to South Africa

      D. share the recent technological advances with more poorer countries

      65.Information technology is not always good because __________.

      A. there are some contradictions

      B. more technology means more jobs

      C. the freedom of information will promote local cultures

      D. it may lead to the increase of unemployment

      66.What would be the best title for the passage?

      A. Digital divide

      B. Global village

      C. Information and communication technology

      D. Developed countries and developing countries

      (D)

      The legal age for drinking alcohol in the United States is twenty one. Underage drinking is a crime but also a common part of college social life. This week in our Foreign Student Series, we look at alcohol policies at American colleges and universities. These policies differ from school to school, as do enforcement efforts. But many schools have been moving to strengthen their rules.

      The United States has more than 170,000,000 students in higher education. Each year, 1,700 of them age eighteen to twenty four die from alcohol related road crashes and other injuries. 600,000 more are injured while under the influence of alcohol. And almost 700,000 are attacked by another student who has been drinking. These numbers, from a 2009 report, are on a government Web site: college drinking prevention.

      One behavior that college officials are trying to prevent is binge drinking, having four or five drinks or more in a short period of time. Some researchers have found that students who think binge drinking is normal often overestimate how much other students really drink. A person can die of alcohol poisoning.

      At the University of Oklahoma, new policies went into effect after a nineteen year old student died in 2008. He had been drinking heavily at a fraternity party.

      Now alcohol is banned from all fraternity and sorority houses and university housing. Student organizations can serve alcohol at events but only on Friday and Saturday nights. And they must provide for transportation to and from off campus parties. Other new requirements include an alcohol education program that first year students take online.

      The policies govern behavior on campus and off. With a first violation[違背], students pay seventy five dollars and their parents are told. They must also take an alcohol education class. For a second “strike”, they have to pay one hundred fifty dollars. A third strike means a suspension[停學] for at least on semester.

      Since January of 2010, six hundred thirty three students have had a first strike. Thirty have had a second strike—and one has been suspended. An official at Oklahoma tells us the aim is not just to punish but to change behavior and the culture at the university.

      67.Each year in the Unites States, about 1,700 young college students die __________.

      A. from alcohol poisoning

      B. from traffic accidents

      C. under the influence of alcohol

      D. from being attacked by other students

      68.Which of the following statements is TRUE according to the above passage?

      A.The deaths or injuries of the students are all because they have been drinking.

      B. The numbers from collegedrinkingprevention. gov. are not accurate at all.

      C. The death of a 19 year old student influenced policies in the University of Oklahoma.

      D. No student organizations can offer alcohol at events in the US now.

      69.The underlined word “overestimate” in Paragraph 3 probably means “__________”.

      A. to give little attention to

      B. to guess too high an amount of

      C. to speak in favor of

      D. to have too high an opinion of

      70.Which of the following can be the best title of this article?

      A. Studying in American colleges:Rules About Alcohol

      B. The Legal Age for Drinking Alcohol in the United States

      C. Policies of Drinking Alcohol in the US Differ From School to School

      D. New Policies About Alcohol Drinking At the University of Oklahoma

      第四部分 任務型閱讀(共10小題; 每小題1分,滿分10分)

      請認真閱讀下列短文,并根據(jù)所讀內(nèi)容在文章后表格中的空格里填入一個最恰當?shù)膯卧~。

      注意:每個空格只填1個單詞。

      All that noise is damaging childrens hearing

      Michel become hooked on headphones in his early teens. He walked in the streets of Brooklyn day after day with his favorite music blasting directly into his ears. By his early 20s, Michel had lost much of his upper range hearing.

      The Childrens Hearing Institute reports that hearing loss among children and young adults is rising in the United States, and that one third of the damage is caused by noise.

      Surrounded by noise

      We live in a noisy world. Young and old alike are beset by sounds over which we may have little or no control: power mowers, leaf blowers, snow blowers, cars and house alarms, sirens, motorcycles, Jet Skis, loudspeakers, even movie previews.

      We attend rock concerts, weddings, parties and sports events at which the music is so loud you can hardly hear the person sitting next to you. At home, televisions, stereos and computer games are often turned up so loud that listeners can not hear a doorbell or telephone. Many “modern” restaurants have chosen noise enhancement instead of abatement[減輕]. Any time you need to shout to be heard by someone near you, your hearing is most likely to be in a decibel[分貝] danger zone.

      As if environmental noise were not enough, now we surround children with noisy toys and personal listening devices that can permanently damage their hearing. Toys that meet the safety standards of the American Society for Testing and Materials can produce sound up to 138 decibels, as loud as a jet plane taking off. Yet workplace rules require hearing protection for those exposed to noise above 85 decibels.

      Protecting young ears

      Before buying noise making toys, parents would do well to listen to how loud they are. If the toy comes with a volume control, monitor its use to make sure it is kept near the lowest level. Consider returning gifts that make loud noises, which will disable the noise making function. Or limit the use of noisy toys to outside play areas.

      Children who play computer games and stereo equipment should be warned to keep the volume down. Time spent in video arcades, where the noise level can be over 110 decibels, should be strictly limited. Most iPods have a control that allow parents to set a maximum volume.

      Dont take children to loud action movies. If you do go and the sound seems deafening, ask the manager to turn down the volume or insist on you money back. Children who play in bands and teenagers who use power tools, gardening equipment or guns should be made to wear hearing protection, available at sporting goods stores.

      The League for the Hard of Hearing urges parents to encourage participation in quiet activities, like reading, watching family oriented films, doing puzzles, making thins with construction toys, playing educational computer games, drawing and painting, and visiting librarians and museums.

      All that noise is damaging childrens hearing

      Introduction

      A boy lost much of his hearing due to being 71________ to headphones.

      Problem

      More and more children have suffered from hearing 72________ .

      Causes of the problem

      ★73 ________ noise from:

      a. power mowers, leaf blowers, snow blowers, and etc.

      b. the music at rock concerts, weddings, parties and sports events which 74________ us hearing someone nearby

      c. televisions, stereos and computer games 75________ than doorbells or telephones

      d. “modern ” restaurants

      ★Noise from:

      toys and listening devices which cause 76________ damage to hearing77________ to the problem

      ★Monitor the volume of toys

      ★78________ gifts making loud noise

      ★Limit childrens time spent in video arcades

      ★79________ taking children to loud action movies

      ★Make children wear hearing protection when around loud noise

      ★Encourage children to 80________ in quiet activities

      高三模擬試題答案

      第二部分 英語知識運用

      第一節(jié) 單項填空

      21.D 考查冠詞。第一空泛指火車票,不必用the。第二空headache是可數(shù)名詞,此處須用a表示“一種頭疼的問題”。故D項正確。

      22.C 考查名詞辨析。destination意為“目的地,終點”,inspiration意為“鼓舞”,ambition意為“野心,雄心”,promotion意為“提升,促進”。句意:他想做飛行員的雄心因為視力差而破滅了。應選C。

      23.C 考查形容詞。根據(jù)對話語境可知,答話人對其期末考試結(jié)果感覺良好,所以用better。句意為:我感覺好得不能再好了,連父母也為我感到自豪!

      24.C 考查不定代詞。the one意為“這個”,the other意為“(兩者中的)另一個”,another意為“另一個”,one意為“一個”。由于無范圍限制,故應選C,表示三者或三者以上的另一個、又一個。句意:他也許是另一個愛迪生。

      25.A 考查介詞短語。句意為:你對于這個理論的理解差強人意。你必須課后多讀一些書。far from意為“遠離,遠不是”,up to意為“總計達到”,along with意為“同……一起”,free of意為“脫離……控制,免受痛苦”。根據(jù)題意A項正確。

      26.A 考查連詞。句意為:前兩個免費,而第三個收30元。while表示“雖然,而(表示對比)”,符合句意。其他三項均無此用法,故應選A。

      27.C 考查動詞短語。build up意為“建立”,take up意為“從事”,polish up意為“改善,潤色”,make up意為“彌補,虛構(gòu),整理,和解,化妝”。句意為:建立現(xiàn)代化的知識社會,讓所有的人都能參與信息與知識,是聯(lián)合國教科文組織的主要目標之一。C項符合句意。

      28.D 考查動詞時態(tài)。根據(jù)時間狀語all the morning和參照詞havent finished,所填部分表示從過去持續(xù)到現(xiàn)在的動作,且將來還要持續(xù),要用現(xiàn)在完成進行時,故選D。

      29.D 考查動詞時態(tài)。時態(tài)的選擇取決于時間狀語,本句中無顯性時間狀語,應該通過體會語境領(lǐng)悟其隱性時間:solve the computer problem 和help us get back online兩個動詞幾乎是同時發(fā)生,都陳述過去的事情,故選D。

      30.D 考查非謂語動詞。題干中非謂語動詞作狀語,邏輯主語是句子的主語,句子主語應為動詞ing動作的執(zhí)行者。根據(jù)句意,句子的主語應為he而不是the teacher,故選D。

      31.B 考查非謂語動詞。句意為:“小心啊!別忘了你是在梯子上!”“可你在扶著啊,沒什么可擔心的。”空白處用不定式作定語,故應選B。

      32.C 考查虛擬語氣。根據(jù)主句中的right now可知,此處與現(xiàn)在正在進行的事實相反,故填would+be+動詞ing形式,選C。

      33.B 考查定語從句。題干句子空白處用whose在定語從句中限定top,應選B。

      34.D 考查名詞性從句。所選關(guān)系代詞引導表語從句,并在從句中作主語,所以要用what,應選D。

      35.A 考查名詞性從句??諜n以后的內(nèi)容在句中作the fact的同位語,故選A。

      第二節(jié) 完形填空

      【主旨大意】[HTK]鯨是地球上最大的動物之一,古時候人們捕鯨獲取食物。鯨是熱血哺乳動物,漸漸進化成流線型水中動物,仍有陸地動物的特征。它用肺呼吸,定時浮出水面呼吸空氣。

      36.B think of…as意為“把……看作”。

      37.B 承接上文的原因因為要冒很大的危險才能獵取,所以是可怕的海怪。

      38.C 此處需要謂語動詞,且用過去式。

      39.C 根據(jù)下文“油和肉可供他們食用一個冬季”,所以冒這種危險是“有酬勞的”。

      40.C equal可用作及物動詞“等同于”。

      41.A refer to…as意為“把……看作”。regard…as不可插進to。

      42.D be engaged to意為“與……訂婚”,be designed for意為“為……而設計”,都不符合上下文。be offered as意為“作為……獻出去”。

      43.B 根據(jù)常識,鯨是用肺呼吸的動物?!岸掏取薄半p尾”都不對。

      44.C 根據(jù)上下文,此處“進化”很合適。coming的意義沒有到位。

      45.A take to意為“來到”,符合上下文意義。其他短語意義不對。

      46.C “逐漸演變?yōu)榱骶€體”較合理。

      47.B 與上文streamline連用意為“流線形狀”。

      48.A 根據(jù)上下文和句子結(jié)構(gòu)此處需要引導定語從句的關(guān)系代詞。

      49.D enable sb. to do sth.是固定結(jié)構(gòu),意為“能讓某人做某事”。

      50.B 根據(jù)上下文和句式,此處是非限制性定語從句,不可用that引導,可用who或which。

      51.A 從常識得知,鯨完全在水中。

      52.B be associated with意為“與……有聯(lián)系(相似)”。其他三項意義或用法不對。be communicated with意為“與……聯(lián)絡”,be combined with意為“與……結(jié)合”,refer不與with連用。

      53.C nurse用作動詞“哺乳”。

      54.D 需要呼吸就必須浮出水面,所以是“定時的,規(guī)則的”。

      55.C 浮出水面是為“吸進”空氣,所以C項合理。

      第三部分 閱讀理解

      (A)

      【主旨大意】一位老者在新年之夜回憶過去。他由于年輕時走錯路徑,未能達到成功、幸福、榮耀的境地,非常懊悔、沮喪、痛苦。他希望時光倒流,回到年輕時代。時光真的倒流,原來僅是一夢,夢者醒悟擇路和努力的道理。

      56.D 推理判斷題。全文以一夢的故事情節(jié),說明人到晚年懊悔是無用的,只有在年輕時擇路正確,努力學習才會有鮮花、果實、歌聲。D項符合此意義。A項偷換概念,文中的journey不是真正的旅行,而是人生。B項意義與文章相反。C項意義文中未提到。

      57.C 推理判斷題。元旦之夜是辭舊迎新之際,人們往往在增長一歲之時總結(jié)過去,思緒萬千。作者將故事放在此時,是為了加強懊喪的情感,所以C項正確。

      58.C 歸納總結(jié)題。根據(jù)全文,這位老人在回憶過去和想著現(xiàn)在境況的時候充滿悔恨、痛苦和失望。第一段和第二段中有更明確的描述。A項中的fearful不妥。B項和D項中的hopeful不對。

      59.A 作者主旨題。最后一段總結(jié)和規(guī)勸那些猶豫不決、不去選擇陽關(guān)大道的人要記?。耗銈儗纯嗟亍⑼絼诘睾魡緯r光倒流。作者希望年輕人走正確的路,做正當?shù)氖?。A項正確。C項的experience(經(jīng)歷)不對。

      (B)

      【主旨大意】[HTK]現(xiàn)今美國婚禮與傳統(tǒng)的婚禮有所不同?,F(xiàn)今婚禮儀式的理念以及方式、禮品都趨于時尚、娛樂。

      60.C 細節(jié)理解題。根據(jù)第二段,傳統(tǒng)禮品是家用物品,而現(xiàn)在可能是娛樂器械。

      61.B 綜合理解題。A項不貼切,人們可能送古董叉,但不是新婚夫婦刻意想要得到的東西。C項不準確。有不同文化背景的客人,但不是“邀請盡可能多的不同文化背景的客人”。D項也不準確。首先,去國外旅游不是免費的,而是客人付費。其次,“改善、改進”意味著過去就有“免費國外旅游”,這也無從說起。B項的相關(guān)信息在最后一段第一句。

      62.D 推理判斷題。A項錯,encore wedding包括一方初次結(jié)婚。B項錯,不是“一半美國人舉行再婚婚禮”,而是“婚禮儀式中有一半屬再婚婚禮”。C項,根據(jù)新婚夫婦的禮品需求看,已由簡單的家用物品上升到娛樂、休閑、旅游及支票等等,可見生活檔次提高,已不同于過去。D項的相關(guān)信息在文章最后一句。

      (C)

      【主旨大意】[HTK]信息和通訊技術(shù)比宗教、工商、農(nóng)業(yè)更為重要。各種電子信息使得世界更小更快。遠程通訊的發(fā)展讓人們有機會獲得民主理念、人權(quán)、科學。但是人們之間存在著“數(shù)碼分化”,不是所有的人都有機會進行信息交流。聯(lián)合國試圖幫助那些落后貧窮的國家,人們卻對此頗有疑慮。

      63.C 詞義理解題。第三段第一句是主題句,然后圍繞“遠程通訊的發(fā)展”談它的作用和不足之處。此處講遠程通訊的發(fā)展開創(chuàng)了地球村,使世界變小。所以選C項。

      64.D 細節(jié)理解題。根據(jù)第五段第一句和第二句,聯(lián)合國希望發(fā)達國家將新的技術(shù)和知識傳輸給貧窮國家。D項正確。A、B兩項都僅講了新技術(shù)的一方面,不全面。C項的money和South Africa在文中都未提到。

      65.倒數(shù)第二段第四句表達了人們的疑慮,否定形式的問句表達肯定意義:更多的技術(shù)就意味著更少的工作。D項正確。A項表達的意義比較模糊。B項和C項與文章意義相反。

      66.C 主旨大意題。全文談論的是信息和通訊技術(shù),所以C項最佳。

      (D)

      【主旨大意】[HTK]美國的一些大學由于飲酒導致了交通事故和其他傷害事故。有的大學制定了法規(guī)限制飲酒,有的學校對違規(guī)飲酒進行處罰。

      67.C 細節(jié)理解題。根據(jù)第二段1700個學生死于飲酒有關(guān)的交通事故和其他傷害,C項正確。A項直接酒精中毒,不對。B項僅是交通事故,不全面。D項也不對。

      68.C 細節(jié)推斷題。第四段提到一位19歲的學生死了以后新政策才實施,由此可推斷選C。A項的all太絕對。B項的信息文中未提到。D項不成立,因為準許飲酒是有條件的,是在遠離校園的地方,而且是周五、周六的晚上。

      69.B 詞義猜測題。根據(jù)上下文,學生聚會飲酒出事故往往是認為其他學生能大量飲酒,過高地估計了其他人,因此飲酒過量。再從構(gòu)詞法來分析over+estimate為“過高估計”,所以選B。

      70.A 主旨大意題。文章講的是美國大學中飲酒的現(xiàn)狀、飲酒的危害,以及美國一些大學采取的措施和制定的政策。A項正確。B項只是文章的一細節(jié)信息,不能選。C項的重心變成學校與學校的區(qū)別,不是飲酒限制政策,不恰當。D項的地點太小。

      第四部分 任務型閱讀

      71.be addicted to是固定短語,意為“沉溺于……”。

      72.loss 第二段中的原詞,hearing loss意為“喪失聽力”。

      73.Surrounding/Environmental 修飾名詞noise,意為“周圍的噪音”。第一個小標題有明確信息surrounded,第五段第一句有environmental原詞。表格下文用了首字母大寫的Noise,此處首字母也應大寫。

      74.prevents/stops 根據(jù)第四段第一句的信息“音樂聲如此大以至于聽不見緊靠你的人說話”,再根據(jù)74題本句的句式用prevents或stops。不可用keeps,因為沒有from。

      75.louder/noisier 根據(jù)第四段第二句“……噪音太大以至于聽不見門鈴和電話聲”可知,噪音的音量大于門鈴和電話。

      76.permanent 第五段第一句有副詞permanently,此處修飾名詞應用形容詞。

      77.Solutions 這里是解決問題的幾種辦法。表格上文Problem、Causes等首字母都用了大寫,此處首字母也應大寫。

      78.Return 根據(jù)第六段第三句的建議“考慮退還有噪音的禮品,這就使得噪音功能無效”,填動詞原形Return,首字母大寫。

      79.Avoid 根據(jù)倒數(shù)第二段第一句的信息,不要帶孩子去看音量很大的動作片。

      80.participate 最后一段第一句中有名詞participation,此處應用動詞participate。

      猜你喜歡
      首字母主旨小題
      主旨演講
      海峽姐妹(2019年6期)2019-06-26 00:52:26
      記敘文的選材與主旨
      新目標英語八年級(上)Unit5 STEP BY STEP隨堂通
      新目標英語八年級(上)Unit4 STEP BY STEP隨堂通
      Unit 12 STEP BY STEP 隨堂通
      Unit 7 STEP BY STEP 隨堂通Section A
      平淡真實顯主旨
      吃透材料 凸現(xiàn)主旨
      阿勒泰市| 绵竹市| 宁河县| 合川市| 贞丰县| 怀柔区| 清水河县| 巴青县| 舟山市| 呼伦贝尔市| 遵化市| 夏津县| 富锦市| 湟中县| 万山特区| 登封市| 周至县| 青龙| 乌苏市| 普定县| 宁远县| 城市| 平昌县| 瑞丽市| 福泉市| 蓬溪县| 商河县| 墨玉县| 周口市| 竹北市| 夏津县| 湖北省| 确山县| 灵璧县| 安龙县| 巴青县| 出国| 冕宁县| 琼结县| 韶关市| 婺源县|