舒清海
第二部分 閱讀理解(共兩節(jié),滿分40分)
第一節(jié)(共15小題;每小題2分,滿分30分)
閱讀下列短文,從每題所給的四個(gè)選項(xiàng)(A、B、C和D)中,選出最佳選項(xiàng)。
A
Suppose you are a college graduate, with little experience on your CV(簡(jiǎn)歷),what can you do to increase your chances of landing your dream position?
Treat it like a job
“The best advice is simple, but job seekers rarely follow it,” said Ginger Porter, managing director of the Dallas and Atlanta offices at global communications firm Golin, “Start every day like its your work day.”
Get dressed in the morning with the idea that you have somewhere you need to be: looking for a job.
Presenting yourself on paper
If you did any internships(實(shí)習(xí)期的工作) while in school that were related to your field of interest, dont just list them. Instead, show them through the work you did while at the job, suggested Payal Vasudeva, managing director in Accentures Strategy division in the London office.
“Being able to demonstrate(示范)specific job skills, whether through an internship, volunteer work or extracurricular activities, increases your chances of landing that job,” she said.
Lots of skills, little experience
“If you dont have any real work experience, consider switching to a skill-based CV,”suggested Sally Walker, an international career coach. Use the first page to lay out up to five transferable job skill headings relevant to the role for which you are applying. Under these headings, create bullet-pointed achievement statements which provide evidence of the skill.
Expand your horizons
If you are still coming up empty after applying for jobs, consider careers that are on the edge of your area of study.
“The opportunities wont always be directly connected to what you studied, and sometimes you need to take a step in a different direction to get ahead in your career,”said Oliver Donoghue, managing director of the Nonstop Recruitment Schweiz AG talent agency.
21. What is the best advice on job seeking according to Ginger Porter?
A. Treat it like a job.
B. Get dressed in the morning.
C. Speak out your dream to employers.
D. Make yourself attractive to employers.
22. Where can you demonstrate your specific job skills?
A. In an internship. B. In a class activity.
C. In a job interview. D. In your personal CV.
23. What can you do if you dont have any real work experience?
A. Consider switching jobs.
B. Write a skill-based CV.
C. Apply for a relevant role.
D. Provide evidence of the skills.
24. Whose post is different from the others among the four advice givers?
A. Ginger Porter. B. Payal Vasudeva.
C. Sally Walker. D. Oliver Donoghue.
B
My daughter, Laura, was thinking about starting a new club for an after-school activity hour. She loved animals and wanted it to have something to do with them.
After talking with her teacher, she realized that having a Pet Club would be a great club for kids with disabilities. It was an activity that didnt require a certain skill. Laura had brought her little papillon dog into school for the kids to meet and they loved her. They even wrote a poem about the dog.
So the Furry Friends Club was created. The kids raise money for shelter and animals victims of hurricanes. For $1.00 donations, students could post a photo of pets on the school bulletin boards. Over $500 was donated. A box was left by the bulletin board for toys, food and blanket donations for the local shelter. The kids made homemade Catnip Toys and baked dog biscuits. They even had the Cooking Club get involved by baking a large quantity of Dog Biscuits to sell around the holidays to raise money. The Police brought in drug-sniffing canines(警犬). They went on a field trip to see ponies used to calm domestic violence victims.
I am so proud of my daughter for coming up with the idea for this type of club and for getting a teacher to get it going with her. Shes happy to see kids that struggle in school wanting to stay after school to be part of this club.
Its been 3 years now and the club is still going strong. Its nice that there is a club that anyone can join. All you need is a love for animals...
25. Why was a Pet Club a good idea for kids with disabilities?
A. Because school kids love animals.
B. Because it was given by the teacher.
C. Because students can gain practical skills.
D. Because kids can write poems about animals.
26. What was the box beside the bulletin board used to do?
A. To raise money for shelter and animals.
B. To post photos of pets for the donators.
C. To collect donations for the local shelter.
D. To gather waste paper used by the students.
27. What can we infer from the passage?
A. The author and the daughter are satisfied with the club.
B. The club was created four years ago and is going strong.
C. All the students stay after school to wait to join the club.
D. Nothing is needed to join the club except love and a dog.
C
Robert Ripleys life was an unbelievable adventure. For 35 years he explored the mysterious and witnessed the amazing. His Believe It or Not cartoons proved extraordinary every day. He was a world traveler who visited more than 200 countries seeing places few people had even heard of, from the tombs of the Ming Emperors in China, to a town called Hell in Norway!
Ripley was an artist, a reporter, an explorer, and a collector. The stories he gathered, illustrated(作圖解)by Ripley himself, would later appear in his popular cartoon album Believe It or Not. Today these cartoons are still enjoyed by millions of readers worldwide.
Wherever Ripley went, he searched for the odd and the unusual. In his search, he documented the customs and beliefs of many ancient and exotic modern civilizations. Whenever possible he brought home artifacts(手工藝品)from his journeys, which today probably is the greatest collection of oddities(奇特的東西)ever collected. Today these artifacts can be seen in Ripleys Believe It or Not museums around the world. Every year millions of people visit these museums to take part in an adventure, one in which they experience the incredible(難以置信的)world of Robert Ripley!
Robert Leroy Ripley was born in Santa Rosa, Calif. As a talented, self-taught artist, Ripley sold his first drawing to Life magazine when he was only 18. Ripley was also a natural athlete, and his first love was baseball. He played semi-pro(半職業(yè)性的)ball for several years, but his dream of throwing in the Big Leagues was shattered(破滅)when he broke his arm during a New York Giants spring training game. After the accident, Ripley was forced to take his art more seriously. His hobby would become his occupation and his life work. He worked first for a newspaper in San Francisco but left for New York City to search for his future in 1912.
28. When did Ripley gather many strange artifacts?
A. When he was teaching himself art.
B. When he was working as a reporter.
C. When he was playing semi-pro ball.
D. When he was traveling around the world.
29. What is Believe It or Not considered to be besides a book with pictures?
A. A magazine. B. A sports game.
C. A museum. D. A baseball.
30. Whats the reason for Ripley to take art as his occupation and his life work?
A. An accident. B. His gift in art.
C. His love for art. D. His first drawing.
31. What will the author talk about in the next paragraph?
A. Working as a reporter in the United States.
B. Popularity of Believe It or Not in the world.
C. Response of Believe It or Not from his readers.
D. Working as a sports cartoonist in New York City.
D
A satellite was carried on a rocket which was sent up from the Jiuquan Satellite Launch Centre in Gansu Province on Tuesday. The satellite is named after the ancient Chinese scientist Mozi.
The project tests a technology that could one day offer digital communication that is hacker-proof(防黑客的). But even if it succeeds, it is a long way off that goal, and there is some mind-bending physics to settle first.
The satellite will create pairs of so-called entangled photons(糾纏光子) — tiny sub-atomic particles of light whose properties(屬性)are dependent on each other — beaming one half of each pair down to base stations in China and Austria.
This special kind of laser(激光)has several curious properties, one of which is known as “the observer effect” — its quantum state(量子態(tài))cannot be observed without changing it.
So, if the satellite were to encode an encryption key(加密鑰)in that quantum state, any interception(攔截)would be meaningless. It would change the key, making it useless.
If it works, it will solve the central problem of encrypted communications — how to distribute keys without interception — promising hacker-proof communications. The encrypted message itself can be sent out normally after the key exchange.
The signals weaken over distance though, which this project is hoping to minimize by sending the signals mostly through space, keeping weakening to a minimum despite the distances involved.
But apart from the tricky physics, there is also the difficult matter of firing tiny sub-atomic particles at precise targets on the ground, across vast distances, while travelling extremely fast through space. So this is the first attempt in the world.
32. What is the purpose of Chinas sending up the satellite Mozi?
A. To settle some mind-bending physics.
B. To honor the ancient Chinese scientist Mozi.
C. To create pairs of so-called entangled photons.
D. To provide hacker-proof communication in the future.
33 What does the underlined word “beaming” probably mean?
A. Breaking. B. Shooting. C. Sending. D. Splitting.
34. How would the satellite make any interception useless?
A. By weakening its signals.
B. By changing the encryption key.
C. By exchanging keys with the hacker.
D. By firing sub-atomic particles at precise targets.
35. What can we infer from the last paragraph?
A. No countries other than China have tried in the world.
B. Firing particles at precise targets on the ground is difficult.
C. This project hopes to minimize the weakness of the signals.
D. The sub-atomic particles travel extremely fast through space.
第二節(jié)(共5小題;每小題2分,滿分10分)
根據(jù)短文內(nèi)容,從短文后的選項(xiàng)中選出能填入空白處的最佳選項(xiàng)。選項(xiàng)中有兩項(xiàng)為多余選項(xiàng)。
“Ive heard that smoking reduces stress and its better for a smokers health to continue smoking. Is this true?”
To answer this question, we turned to Masato Kano, a clinical psychologist specializing in guidance to help people quit smoking at Hoyukai Shinnakagawa Hospital in Yokohama.
The conclusion? 36 The“stress reduction”that people think they feel after smoking is just an illusion(幻覺), the result of nicotine reducing withdrawal(脫癮)symptoms like difficulty in concentrating and restlessness.
37 Usually, first-time smokers only feel bad and dont get any pleasurable feelings from it. This is because just introducing nicotine into the body does not improve ones mood. This contrasts with alcohol, which even the first drink can intoxicate(使陶醉)a person.
When a person continues smoking, their brain becomes lazy and does not as readily release dopamine(多巴胺), a brain hormone(荷爾蒙) that is involved with feelings of happiness. When the nicotine in their body runs out, withdrawal symptoms cause them to feel less satisfaction with all parts of their life, from their meals to their job. 38 And they gain a sense of satisfaction for a time.
Rather, if a person stops smoking, the usual stress caused by nicotine withdrawal symptoms will disappear. 39 Kano says he often hears from his patients who quit smoking that they have less trouble in their interactions with other people, and while driving they are kinder toward pedestrians and other drivers.
We know that about half of smokers die early due to smoking-related illnesses.
40 Even if smoking did reduce stress, since it is bad for the health it would be a case of mistaken priorities(優(yōu)先). Nicotine withdrawal symptoms last only a week at most. You can definitely quit.
A. Smoking does not reduce stress.
B. Their mental health will improve.
C. How does one get into the habit of smoking?
D. How was a cigarette the first time you tried it?
E. Quitting smoking may be very hard in the first week.
F. When the person then smokes, they resupply the nicotine in their body.
G. Therefore, quitting smoking is better for health than continuing to smoke.
第三部分 英語知識(shí)運(yùn)用(共兩節(jié),滿分45分)
第一節(jié) 完形填空(共20小題;每小題1.5分,滿分30分)
閱讀下面短文,從短文后各題所給的四個(gè)選項(xiàng)(A、B、C和D)中,選出可以填入空白處的最佳選項(xiàng)。
Researchers at a university in Hungary say there is truth to what many dog owners always believed. Dogs do understand what humans 41 .
The researchers made 42 of the brains of 13 dogs using a machine that 43 brain activity. The dogs were trained to lie down in the 44 for seven minutes. During that time, they listened through headphones to their trainers
45 .
Dog owners may think the news is not 46 , but scientists are impressed.
Brian Hare is a 47 of evolutionary anthropology at Duke University. He called one of the findings a“shocker”.
The brain imaging 48 dogs processed words using the 49 side of their brains, just as humans do. They use the right side of their brains to understand 50 and pitch(音高).
The study showed dogs understand words and how they are said. 51 words said in a neutral(中性的)way did not have the same 52 as the same words said in an
53 way.
Attila Andics was the leading researcher on the project. “Dog brains 54 both what we say and how we say it,” he said.
Researchers say that dogs are 55 to what people say 56 dogs have lived with people for a long time.
Andics thinks other animals 57 can understand human language like dogs do. But those animals are not very
58 in what humans say.
Pet owners said they always knew their 59 could understand them. And they were happy to see 60 support for what they experienced every day.
第二節(jié)(共10小題;每小題1.5分,滿分15分)
閱讀下面材料,在空白處填入適當(dāng)?shù)膬?nèi)容(1個(gè)單詞)或括號(hào)內(nèi)單詞的正確形式。
A trip to Shenzhen
When I arrived in Shenzhen, I started my trip at the East Gate Shopping Mall. This area is a fascinating shopping center. On both sides of the street, there are different shops 61 (sell)all kinds of goods. Almost everything could 62 (find)there, so I bought a lot of souvenirs for my friends. After that, I went to visit Diwang Building, the symbol of Shenzhen. 63 looks so tall and grand. It has 69 storeys. When I was on the top of the building, I could overlook 64 whole city.
The next morning, the sun smiled 65 (gentle). I went to Dameisha, the seashore of Shenzhen. I swam in the sea and walked on the sandy beach, 66 was so relaxing. I moved on, stopping at Xiaomeisha, another beautiful seaside resort(度假勝地)of the city. There I just picked up some seashells and 67
(eat)some delicious seafood. In the afternoon, I visited Sino-Britain Street, the boundary of Shenzhen and Hong Kong, 68
(experience) the exotic customs there.
My final stop was the Gold Coast. From there, I could see the high-rise 69 (build)and skyscrapers of Hong Kong. They look so splendid and handsome.
After my three-day stay 70 Shenzhen, I left there with reluctance. How time flies when were having fun!
第四部分 寫作(共兩節(jié),滿分35分)
第一節(jié) 短文改錯(cuò)(共10小題;每小題1分,滿分10分)
假定英語課上老師要求同桌之間交換修改作文,請(qǐng)你修改你同桌寫的以下作文。文中共有10處語言錯(cuò)誤,每句中最多有兩處。每處錯(cuò)誤僅涉及一個(gè)單詞的增加、刪除或修改。
增加:在缺詞處加一個(gè)漏字符號(hào)(∧),并在其下面寫出該加的詞。
刪除:把多余的詞用斜線(\)劃掉。
修改:在錯(cuò)的詞下劃一橫線,并在該詞下面寫出修改后的詞。
注意:1. 每處錯(cuò)誤及其修改均僅限一詞;
2. 只允許修改10處,多者(從第11處起)不計(jì)分。
Our country is aiming to building a harmonious society. I think it is all citizens wish to achieve this goal. As high school student, what should we do? Firstly, we should love our hometown and our motherland. Second, we should show our respect on our teachers and the elderly. Thirdly, our students should help each other and learn each other. More importantly, all of us must be honest and faithfully in our daily life. Finally, we need to pull together to protect wildlife and the environment. It is hoped that we would not only live in the harmony with each other but also with wildlife in the future.
第二節(jié) 書面表達(dá)(滿分25分)
假定你是李華,去年自從外教Karl擔(dān)任你們班的口語老師以來,你的英語口語和筆試成績(jī)都有了很大的提高。他現(xiàn)在已經(jīng)回國(guó)。你給他寫信表示問候和感謝。
注意:
1. 詞數(shù)100左右;
2. 可以適當(dāng)增加細(xì)節(jié),以使行文連貫。
參考答案與簡(jiǎn)析
第二部分 閱讀理解
第一節(jié)
(A)本文為說明文,作者針對(duì)無工作經(jīng)驗(yàn)的大學(xué)生求職提出了一些實(shí)用的建議,供求職者借鑒。
21. A 細(xì)節(jié)理解題。由第一個(gè)小標(biāo)題Treat it like a job以及第二段中的“Start every day like its your work day.”可知。
22. A 細(xì)節(jié)理解題。第五段開頭的Being able to demonstrate specific job skills, whether through an internship給了明確提示。
23. B 推理判斷題。根據(jù)第六段開頭的“If you dont have any real work experience, consider switching to a skill-based CV,”可以推出。
24. C 細(xì)節(jié)理解題。本題是問文章中四位提建議者的職位異同,閱讀本文,不難發(fā)現(xiàn),他們中三個(gè)人都是managing director,只有Sally Walker是international career coach。因此選C。
(B)本文為記敘文。女兒因喜歡動(dòng)物,和母親及老師商量,決定辦一個(gè)寵物俱樂部。本文講述了舉辦過程和現(xiàn)在的狀況。
25. A 細(xì)節(jié)理解題。 根據(jù)第二段的Laura had brought her little papillon dog into school for the kids to meet and they loved her. They even wrote a poem about the dog. 可知孩子們愛動(dòng)物,故選A。
26. C 細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第三段的A box was left by the bulletin board for toys, food and blanket donations for the local shelter可知選C。
27. A 推理判斷題。第四段的內(nèi)容告訴我們:媽媽感到自豪, 女兒感到幸福, 故答案選A。
(C)本文是記敘文,主要講述多才多藝的Robert Ripley不平凡的人生。
28. D 細(xì)節(jié)理解題。 根據(jù)第三段的Wherever Ripley went, he searched for the odd and the unusual和Whenever possible he brought home artifacts from his journeys可知,不管到哪里,他都喜歡收集奇怪的東西,只要有可能,每次旅游都帶回一些工藝品。
29. C 細(xì)節(jié)理解題。 根據(jù)第三段的Today these artifacts can be seen in Ripleys Believe It or Not museums around the world可知,現(xiàn)在在全世界的Ripleys “信不信由你”博物館里都可以看到這些人工制品。
30. A 細(xì)節(jié)理解題。 由最后一段的After the accident, Ripley was forced to take his art more seriously. His hobby would become his occupation and his life work可知答案。
31. D 推理判斷題。 根據(jù)最后一段的He worked first for a newspaper in San Francisco but left for New York City to search for his future in 1912可知,他先是在舊金山為一家報(bào)社服務(wù),后來在1992年期間去紐約尋找前途,那么接下來應(yīng)該講述他在紐約工作的情況,故選D。
(D)這是一篇科技說明文,文章講的是中國(guó)成功發(fā)射的全球首顆量子通訊衛(wèi)星“墨子號(hào)”。作者還介紹了該量子通訊衛(wèi)星的工作原理。
32. D 推理判斷題。由本文第二段中的The project tests a technology that could one day offer digital communication that is hacker-proof可以推出:中國(guó)發(fā)射該衛(wèi)星的最終目的就是在未來提供一種可以“防黑客”的數(shù)字通信系統(tǒng)。
33. C 詞義猜測(cè)題。由畫線詞所在的句子中的down to base stations可以推出。從衛(wèi)星到基站的過程自然是“發(fā)射”或“發(fā)送”。
34. B 細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第五段中的 ...any interception would be meaningless. It would change the key, making it useless可知。
35. A推理判斷題。由最后一句So this is the first attenpt in the world可推知。
第二節(jié)
本文作者告誡讀者抽煙不能減壓,并作了科學(xué)解釋。
36. A由前面的The conclusion?可知這里缺少一句結(jié)論性的句子。根據(jù)后面的The“stress reduction”... is just an illusion得出答案。
37. D根據(jù)后面的first-time smokers可知此處填與關(guān)鍵詞first-time有關(guān)的句子。
38. F由后面的And they gain a sense of satisfaction for a time可推出答案。
39. B根據(jù)前面的關(guān)鍵詞will disappear可推出此處也應(yīng)該是含將來時(shí)態(tài)的句子。
40. G 前面的half of smokers die early due to smoking-related illnesses說明了此處填G的原因。
第三部分 英語知識(shí)運(yùn)用
第一節(jié)
本文為說明文,匈牙利一所大學(xué)的研究結(jié)果表明,由于狗與人類生活在一起的時(shí)間較長(zhǎng),因此它能聽懂人類的語言。
41. D 根據(jù)第六段中的The study showed dogs understand words可知?!皊ay”的內(nèi)容自然是“words”。
42. A 根據(jù)第五段中的The brain imaging可知。image與imaging是詞語同現(xiàn)。
43. A 由語境及常識(shí)可知,這里是指儀器記錄狗狗的大腦活動(dòng)情況。
44. B由上句中的using a machine that可知這里填machine。
45. C由本句中的listened可推出聽的內(nèi)容應(yīng)該是voices。
46. B 后半句的意思是“但是科學(xué)家們卻對(duì)此印象深刻”。由此可以推出前半句應(yīng)該是講狗狗的主人們認(rèn)為這個(gè)消息并不讓人驚奇。
47. D根據(jù)本句中的evolutionary anthropology at Duke University可知Brian Hare是一位教授。
48. A根據(jù)句意及賓語從句的內(nèi)容可知,這里應(yīng)該是指實(shí)驗(yàn)的結(jié)果所表明的情況。
49. C由下句中的They use the right side of their brains可知這里應(yīng)該填left(左邊的)。
50. B根據(jù)常識(shí),就人類說話而言,除了內(nèi)容,就是語調(diào)和音高,因此這里填tone。
51. D同樣由常識(shí)可知,作為動(dòng)物的狗狗本來只是能聽懂人類的簡(jiǎn)單語言,而且這語言必須是有意思的。
52. C本句用的是比較法,比較的內(nèi)容自然是效果。也就是“用中性的方式說出來的有意思的話”的效果不如“用鼓勵(lì)的方式說出來的話”。
53. A既然前面的效果不如后面的,那么后面的說話方式一定是積極的。所以填encouraging。
54. C狗狗當(dāng)然是“在乎”人類說話的內(nèi)容和方式,否則它就聽不懂啊。所以這兒填care about。
55. D由于狗狗與人類生活時(shí)間長(zhǎng),它們能夠聽懂人類的話是因?yàn)槿祟愰L(zhǎng)期努力的結(jié)果。因此這里應(yīng)該填tuned in(了解)。而let in(放進(jìn)來)、 let out(發(fā)出)和tune out(不理睬)均不符合句意。
56. D很明顯前后句之間是因果關(guān)系,故填because。
57. C由句末的like dogs do很明顯可以知道這里填probably。
58. B上句既然說“別的動(dòng)物也能聽懂人類的語言”,這里又是轉(zhuǎn)折句,那就只有一種可能:它們對(duì)人類說話不感興趣。
59. A根據(jù)句首的Pet owners可知這里填pets。注意此處不要誤填dogs,因?yàn)樯暇湔f到了其他動(dòng)物很可能也能聽懂人類的話。
60. B根據(jù)前面的實(shí)驗(yàn)研究結(jié)果,寵物的主人們很高興的應(yīng)該是看到了“科學(xué)的”證據(jù)支持,而不是“社會(huì)的”“公眾的”或“官方的”。
第二節(jié) 語法填空
本文作者主要講述自己在深圳的三日游。
61. selling 考查現(xiàn)在分詞用法。因shops與sell是主動(dòng)關(guān)系,用現(xiàn)在分詞。
62. be found 考查被動(dòng)語態(tài)。因主語everything與find是被動(dòng)關(guān)系。
63. It考查代詞的用法。替代前句中的Diwang Building。
64. the 考查冠詞用法。這里特指整個(gè)深圳。
65. gently 考查副詞用法。用副詞修飾前面的動(dòng)詞smiled。
66. which 考查定語從句的引導(dǎo)詞。先行詞是整個(gè)主句的內(nèi)容。
67. ate 考查時(shí)態(tài)。與picked并列,也用一般過去時(shí)。注意eat是不規(guī)則動(dòng)詞(eat→ate→eaten)。
68. to experience 考查不定式用法。這里用不定式表目的。
69. buildings 考查詞類轉(zhuǎn)換。冠詞加形容詞后用名詞,又由后面的與之并列的skyscrapers可知用復(fù)數(shù)。
70. in 考查介詞用法。表示在某個(gè)大地方一般用in。
第四部分 寫作
第一節(jié) 短文改錯(cuò)
Our country is aiming to building a harmonious society. I think it is all citizens wish to achieve this goal. As high school student, what should we do?
Firstly, we should love our hometown and our motherland. Second, we should show our respect on our teachers and the elderly. Thirdly, our students should help each other and learn each other. More importantly, all of us must be honest and faithfully in our daily life. Finally, we need to pull together to protect wildlife and the environment. It is hoped that we would not only live in the harmony with each other but also with wildlife in the future.
第二節(jié) 書面表達(dá)
Dear Karl,
My name is Li Hua, a pupil of yours. I hear that you have gone back to your own motherland and now Im writing to ask if you have had a safe journey all the way home.
Here I would like to express my greatest thanks to you for your teaching and your help with my English. Since you became our teacher last year, I have made rapid progress not only in my written exams but also in my oral tests. But for your help, I couldnt have achieved so much. So I will never forget what you did for me.
Thanks again and wish you all the best.
Yours,
Li Hua
責(zé)任編輯 蔣小青